07-12-2019

Achel VV - KSK Meeuwen

Groen-wit leed op de laatste wedstrijd van de heenronde vanavond een pijnlijke thuisnederlaag tegen promovendus KSK Meeuwen. Na een ijzersterke seizoensstart lijkt er toch wat zand in de Achelse motor te zitten….  Volgende week begint gelukkig de terugronde en krijgt groen-wit met de komst van E.Maasmechelen a.d.Maas  een nieuwe kans om met een goed gevoel de feestdagen in te gaan….

Het wedstrijdbegin was aardig van groen-wit met onder andere een knap schot van Ivo Moerenhout maar al snel verwaterde het spel en begonnen de slordigheden zich op te stapelen. De bezoekers groeven zich niet in en de thuisploeg kreeg na 20 minuten een serieuze waarschuwing toen Jonas Van Der Wiel op het nippertje een open kans van KSK op de doellijn kon keren. En enkele minuten voor rust moest Maarten Brecko knap redding brengen toen een Meeuwense speler door de Achelse verdediging glipte.
De 2de helft bracht voor groen-wit weinig beterschap. Een lange bal op Meeuwenaanvaller Rogiers werd door Maarten Brecko ontzet maar belandde via diens lichaam in doel. Het doelpunt werd gelukkig voor groen-wit afgekeurd wegens hands maar amper enkele minuten later haalde Rogiers alsnog zijn gram toen hij als eerste bij een voorzet was (59’ 0-1). Achel VV reageerde en had pech toen Ivo Moerenhout een teenlengte kort kwam op een lage voorzet van Giovanni Dors (60’).  Zwoegend bleef de thuisploeg op zoek gaan naar de gelijkmaker maar het was aan de overzijde invaller Gabriëls die bij zijn eerste baltoets vanuit een scherpe hoek de bezoekende voorsprong verdubbelde (80’ 0-2).  Jasper Vandebroek miste vijf minuten later aan de 2de paal de kans op de aansluitingstreffer na hoekschop van de ingevallen Glen Huibers. Die aansluitingstreffer kwam er toch nog via Ivo Moerenhout in de 89ste minuut maar viel te laat om alsnog een gelijkspel uit de brand te slepen.

58’ 0-1 Rogiers
80’ 0-2 Gabriëls
89’ 1-2 Ivo Moerenhout

Opstelling K. Achel VV: Maarten Brecko,  Tom Wertelaers, Ivo Moerenhout, Florin Theuwis , Kevin Wielockx (73’ Gwenn Dierckx) , Stijn Deckers (85’ Gijs Moerenhout), Gert Timmermans (65’ Glen Huibers), Giovanni Dors, Niels Vandebroek, Jasper Vandebroek Jonas Van Der Wiel.

Volgende wedstrijd : zaterdag 14 december om 19u30 :  K. Achel VV – E.Maasmechelen a.d Maas.