11-01-2020

Achel VV - SV Herkol

De druk bijgewoonde derby vanavond op de Siggert tegen de buren van SV Herkol kende meerdere gezichten. Na 25 minuten leidde een autoritair spelende (herboren) thuisploeg met 3-0 maar de eerste maal dat de bezoekers de neus aan het venster staken, leverde meteen de aansluitingstreffer op. De wedstrijd kantelde in het voordeel van de bezoekers die er met een 2de en 3de doelpunt in slaagden de riante voorsprong van de thuisploeg uit te wissen maar ondanks enkele uitstekende mogelijkheden nalieten om groen-wit helemaal uit te tellen.
Voor groen-wit dus van de hemel naar de hel, maar uiteindelijk toch terug naar de hemel…. Een kwartier voor tijd leverde een penalty voor de thuisploeg alsnog een gouden driepunter op.
Al na 5 minuten kon Ivo Moerenhout net niet profiteren van een mistasten van doelman Franken maar de hoek was te scherp om zijn schot te kadreren. Uitstel van executie want enkele minuten later plukte Ivo een hoge bal van Glen Huibers uit de lucht, draaide weg bij zijn tegenstander en plaatste de bal voorbij de Herkoldoelman (13’  1-0). Amper 4 minuten verder stuurde Stijn Deckers Gwen Dierckx op rechts langs het lijntje en diens afgemeten voorzet werd aan de 2de paal feilloos binnengetrapt door (opnieuw) Ivo Moerenhout (17’ 2-0).  De bezoekers kwamen er niet aan te pas en toen Stijn Deckers de bal veroverde en onmiddellijk vanop 25 meter een enig mooie lobbal achter een kansloze doelman Franken dropte, leek de wedstrijd gespeeld (25’ 3-0).
Maar nog voor de pauze kenterde de wedstrijd. Een steekballetje door de Achelse verdediging bracht Willems alleen voor doel en de aansluitingstreffer was een feit (35’ 3-1). En 5 minuten voor de koffie mocht ook Vanbeuren vrij afdrukken (40’ 3-2) en de vertwijfeling in de Achelse gelederen begon toe te slaan, zeker nadat Melis al kort na de koffie optimaal kon profiteren van een mindere controle in de Achelse defensie om de bordjes terug in evenwicht te hangen (51’ 3-3). In deze fase van de wedstrijd deelden de bezoekers de lakens uit maar nadat groen-wit al een eerste keer aan een achterstand ontsnapte (53’) was het even later doelman Ian Wouters die met een geweldige reflex zijn ploeg voor een achterstand behoedde na een knappe aanval van Herkol.
Toch zou Achel VV de lakens nog naar zich toe trekken. Florin Theuwis soleerde in het strafschopgebied en werd ten val gebracht. Scheidsrechter Kums legde de bal op de stip en Kevin Wielockx nam (opnieuw) zijn verantwoordelijkheid (77’ 4-3). In het wedstrijdslot werd deze nieuwe voorsprong met succes verdedigd, voor het eerst in 2 maanden slaagt groen-wit er nog eens om de 3 punten op de Siggert te houden, ongetwijfeld een opsteker na de tegenslagen van de voorbije weken.

13’  1-0 Ivo Moerenhout
17’ 2-0 Ivo Moerenhout
25’ 3-0 Stijn Deckers
35’ 3-1 Willems
40’ 3-2 Vanbeuren
51’ 3-3 Melis
77’ 4-3 Kevin Wielockx (strafschop)

Opstelling K. Achel VV: Ian Wouters,  Tom Wertelaers , Ivo Moerenhout (67’ Kevin Wielockx), Florin Theuwis , Stijn Deckers,  Gert Timmermans, Niels Vandebroek, Jonas Van Der Wiel, Glen Huibers, Jasper Vandebroek, Gwenn Dierckx (80’ Bert Van Den Dungen)

Volgende wedstrijd : zaterdag 18 januari om 19u30 :  Park Houthalen - K. Achel VV.