Wedstrijdverslag

07-03-2020

Achel VV – Torpedo Hasselt

2-2

Met Torpedo Hasselt kreeg groen-wit vanavond opnieuw een titelkandidaat tegenover zich en de bezoekers waren duidelijk voor de drie punten gekomen. Maar ook de thuisploeg leverde strijd en mede dankzij een sterk keepende doelman Brecko en doelpunten van Stijn Deckers en Ivo Moerenhout kon groen-wit na het uur rekenen op een dubbele voorsprong. Dat de bezoekers uit Hasselt alsnog met een puntje huiswaarts trokken, was misschien zuur voor de Achelse spelersgroep, maar ook weer niet onverdiend. 

De bezoekers uit Hasselt startten snel en snedig. Al in de eerste 5 minuten was er tot twee maal toe een kordaat ingrijpen van doelman Brecko nodig om een vroege achterstand te voorkomen. Torpedo bleef de thuisploeg opjagen en onder druk zetten maar veel meer dan een dozijn (gevaarlijke)  hoekschoppen en vrije trappen leverde dit niet op. Het was daarentegen groen-wit dat na twintig minuten op voorsprong klom. De uitgekomen bezoekende doelman Vreys verslikte zich in zijn balcontrole en Stijn Deckers was er als de kippen bij om de bal van buiten de grote rechthoek in het lege doel te deponeren (22’ 1-0). Hasselt scoorde meteen tegen, gelukkig afgevlagd voor buitenspel en vlak voor de pauze was er nog een kans voor de bezoekers maar de bal werd over doel gejaagd.
De 2de helft begon veelbelovend voor de thuisploeg. Na amper vijf minuten werd de ingevallen Ivo Moerenhout in stelling gebracht maar doelman Vreys bracht redding op zijn laag schot. Op het uur werd Glen Huibers op rechts gelanceerd, Glen leverde een uitstekende voorzet af waar voor doel Ivo Moerenhout zijn hoofd tegen zette en de voorsprong verdubbelde ( 59’ 2-0). De thuisploeg leek lange tijd op weg naar een felbevochten overwinning tegen een sterke tegenstander.  Maar een kwartier voor tijd kon de pas ingevallen Weeghmans met het hoofd de  aansluitingstreffer aantekenen nadat Felten Vandecaetsbeek met het hoofd een verre inworp verlengde (75’ 2-1).  En vijf minuten later was het dezelfde Vandecaetsbeek die in een kluwen van spelers een hoge voorzet met het hoofd in doel kopte (80’ 2-2) en daarmee voor zijn ploeg alsnog een gelijkspel uit de brand sleepte.

Doelpunten:
22’ 1-0 Stijn Deckers
59’ 2-0 Ivo Moerenhout
75’ 2-1 Daan Weeghmans
80’ 2-2 Felten Vandecaetsbeek


Opstelling K. Achel VV: Maarten Brecko,  Tom Wertelaers , Stijn Deckers (46’ Ivo Moerenhout), Kevin Wielockx, Florin Theuwis , Glen Huibers,  Gert Timmermans, Niels Vandebroek,  Giovanni Dors (71’ Gwenn Dierckx), Jasper Vandebroek, Jonas Van Der Wiel (88’ Toon Van Veldhoven)

Volgende wedstrijd zondag 15 maart a.s. om 15u00 : Zepperen-Brustem  – K.Achel VV