26-10-2019

Achel VV - Weerstand Koersel

Groen-wit gaf vanavond te lang niet thuis tegen leider Koersel, gaf helaas al te gemakkelijk enkele doelpunten cadeau waardoor Weerstand comfortabel achteruit kon leunen en loeren op de snelle omschakeling. De 2de helft bracht beterschap maar ondanks een fel laatste kwartier kon de thuisploeg geen puntje op de Siggert houden.

Na 16 minuten verscheen plots Koerselspits Claes alleen voor Maarten Brecko maar die was gelukkig net iets eerder op de bal. Even later eindelijk eens Achel VV met een afstandsschot van Kevin Wielockx. Het zou het eerste en enige wapenfeit van groen-wit zijn in de eerste helft. Op het half uur vond Simsek met een verre vrije trap vanop de eigen helft een ploegmaat die de bal al te gemakkelijk in één tijd mocht voorbrengen en de inlopende Claes kon binnentikken (31’ 0-1). Vijf minuten voor de koffie verscheen ook Simsek nog eens alleen voor doelman Brecko maar stifte de bal gelukkig naast doel…
Trainer Van Hout greep in bij de rust en bracht met Ivo Moerenhout en Tom Wertelaers vers bloed. Even leek er beterschap wanneer bezoekend doelman Frederix een strak schot van Stijn Deckers uit de benedenhoek moest halen maar in de snelle omschakeling die erop volgde mocht Nulens alleen op doelman Brecko af en hij zette de bezoekers al vroeg in de 2de helft op rozen (50’ 0-2). Met de moed der wanhoop trachtte groen-wit de bakens nog te verzetten maar Weerstand trok een dubbele muur op en meer dan wat halve kansen en hoekschoppen leverde het offensief van de thuisploeg niet op. Tot in de 77ste minuut een verre voorzet van Glen Huibers bij Ivo Moerenhout belandde en diens aansluitingstreffer voor het laatste kwartier alsnog de vlam in de pijp deed slaan (77’ 1-2). Een bedrijvige Glen Huibers had de gelijkmaker nog aan de voet toen hij even later door Ivo Moerenhout alleen voor doel werd gezet maar Glen raakte ook in 2 tijden niet voorbij doelman Frederix. Het derde doelpunt van Clerckx in blessuretijd was enkel nog goed voor de statistieken (93’ 1-3).

31’ 0-1 Claes
50’ 0-2 Nulens
77’ 1-2 Ivo Moerenhout
93’ 1-3 Clerckx

Opstelling K. Achel VV:

Maarten Brecko,  Jonas Van Der Wiel (46’ Tom Wertelaers) , Florin Theuwis (46’ Ivo Moerenhout) , Kevin Wielockx , Stjn Deckers, Gijs Moerenhout , Gert Timmermans, Niels Vandebroek, Jasper Vandebroek , Glen Huibers, Giovanni Dors

Volgende wedstrijd :  zondag 3 november om 14u30 :  Torpedo Hasselt - K.Achel VV.