01-02-2020

Achel VV – WS Schoonbeek-Beverst

In een snelle, spannende en hard bevochten wedstrijd triomfeerde groen-wit vanavond tegen het 2de geklasseerde Schoonbeek-Beverst. Aan beide zijden waren er diverse kantelmomenten maar het was de gouden linkerpoot van Achels topschutter Ivo Moerenhout die een kwartier voor tijd de ban brak en groen-wit (voor de gelegenheid vanavond geel-zwart) op weg zette naar een fraaie driepunter.

De wedstrijd schoot snel uit de startblokken en al in de aanvangsminuten kreeg Achel VV een serieuze waarschuwing van een snedig Schoonbeek-Beverst. De thuisploeg reageerde via een mooie infiltratie van Florin Theuwis maar zijn schot miste richting. Ook Ivo Moerenhout kreeg een kansje maar lifte de bal over doel. Kevin Wielockx leverde wellicht nog de beste Achelse doelpoging van de eerste helft af maar zijn grondscherend schot werd door doelman Bollen met de voeten in hoekschop verwerkt. De bezoekers vingen groen-wit maar al te graag op vanop de eigen helft om er dan razendsnel uit te komen. Net voor de pauze was er een alerte Gert Timmermans nodig om Jungschleger van een doelpunt te houden en Maarten Brecko moest tot 2 keer toe redding brengen op pogingen van Gielen.
Ook na de koffie hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Florin Theuwis, vanavond uitstekend op dreef, mocht op aangeven van Stijn Deckers op de rechterflank richting doel stormen maar kreeg zijn schot niet gekadreerd (59’). Aan de overzijde kon Tom Wertelaers op het nippertje het openingsdoelpunt van de bezoekers verijdelen (64’) en nauwelijks enkele minuten later eindigde een knappe counter van Schoonbeek-Beverst met een voorzet richting 2de paal waar doelman Brecko met een ultieme reflex Cops van het openingsdoelpunt hield (68’). Maar ook de thuisploeg liet zich gelden. Niels Vandebroek leverde in de draai een verrassend schot af, pal op de bezoekende doelman (74’) maar meteen daarna was het moment van de onvermijdelijke Ivo Moerenhout aangebroken. Tot dan voortdurend in de tang bij het bezoekende centrale duo, kon hij zich eindelijk doorzetten op links en tegen diens schot had doelman Bollen geen verhaal (75’ 1-0). In het slotkwartier gingen de bezoekers massaal op zoek naar de gelijkmaker onder het oog van een nagelbijtend toekijkende Achelse tribune. Maar een verbeten thuisploeg rook de overwinning en hield stand. In de slotminuut mocht Glen Huibers op assist van Ivo Moerenhout de voorsprong nog verdubbelen en Glen zette daarmee de kroon op een sterke ploegprestatie (92’ 2-0).

75’ 1-0 Ivo Moerenhout
92’ 2-0 Glen Huibers

Opstelling K. Achel VV: Maarten Brecko,  Tom Wertelaers , Ivo Moerenhout, Kevin Wielockx, Florin Theuwis , Glen Huibers,  Gert Timmermans, Niels Vandebroek,  Giovanni Dors, Jasper Vandebroek, Stijn Deckers (68’ Toon Van Veldhoven)

Volgende wedstrijd : zondag 9 februari a.s. om 15u00 : Zonhoven United – K.Achel VV