09-11-2019

Achel VV - Zepperen-Brustem

Met het bezoek van Zepperen, onder leiding van T1 Bart Vandewalle, keerde vanavond een succesvolle en nog steeds graaggeziene ex-trainer van groen-wit terug naar de Siggert. Maar van cadeautjes uitdelen kon geen sprake zijn, want ook groen-wit kon na enkele mindere weken een dosis vertrouwen best gebruiken en dat kon enkel door de 3 punten thuis te houden. Het was zeker geen champagnevoetbal vanavond maar de spelersgroep knokte zich met veel inzet 90 minuten lang naar een verdiende driepunter.

Groen-wit trok vanaf de 1ste minuut het initiatief naar zich toe en ging enthousiast op zoek naar de openingsgoal. Dit resulteerde weliswaar in enkele goede mogelijkheden maar het uitblijven van een doelpunt deed ook vaak de twijfel bij de spelers toeslaan en af en toe stapelden de slordigheden en foute passes bij de thuisploeg zich op. De beste kans was er nog net voor de pauze. Een snelle combinatie tussen Jonas Van Der Wiel en Ivo Moerenhout bracht Ivo in schietpositie maar zijn schot spatte uiteen op de dwarsligger.  Acht minuten in de 2de helft was het dan toch zo ver. Opnieuw Jonas Van Der Wiel zette met een knappe actie Ivo Moerenhout op weg naar doel en de verdiende voorsprong was een feit (53’  1-0). De thuisploeg slaagde er ondanks enkele goede mogelijkheden niet in om de voorsprong te verdubbelen, ook niet nadat bij de bezoekers Hayen werd uitgesloten na  een 2de  gele kaart na fout op Giovanni Dors. Naarmate het wedstrijdeinde naderde sloop de twijfel  in de groen-witte rangen en doelman Brecko, tot dan toe amper op de proef gesteld, moest één keer uitpakken met een knappe parade om de voorsprong op het scorebord te houden (83’). Vlak voor tijd werd de overwinning dan toch veilig gesteld met een 2de doelpunt. Scheidsrechter Lemmens liet balvoordeel na overtreding op Florin Theuwis, Jonas Van Der Wiel bracht de bal voor doel waar Stijn Deckers kon afleggen op de inlopende Glen Huibers die de eindstand tegen de touwen trapte (87’  2-0).

53’ 1-0 Ivo Moerenhout
87’ 2-0 Glen Huibers

Opstelling K. Achel VV: Maarten Brecko,  Tom Wertelaers, Ivo Moerenhout (78’ Florin Theuwis) , Kevin Wielockx , Stijn Deckers, Gijs Moerenhout (65’ Glen Huibers), Gert Timmermans, Giovanni Dors (87’ Gwenn Dierckx),Niels Vandebroek, Jasper Vandebroek, Jonas Van Der Wiel

Volgende wedstrijd :
zaterdag 16 november om 19u30 :  K.ESK Leopoldsburg – K. Achel VV.