12-10-2019

Achel VV – Zonhoven United

Groen-wit had het vanavond niet onder de markt tegen een fysiek en technisch sterk Zonhoven United maar slaagde er in om nog voor de pauze een vroege achterstand om te buigen in een voorsprong en deze met man en macht over de eindmeet te brengen. Met dank overigens aan doelman Maarten Brecko die met enkele cruciale reddingen zijn ploeg overeind hield….

Zonhoven United schoot als een raket uit de startblokken. Al in de 3de minuut verscheen Asnong alleen voor doelman Brecko en lepelde de bal via de binnenkant van de paal tegen de netten (3’ 0-1).
Het duurde een kwartier vooraleer groen-wit in de buurt van het Zonhovense doel raakte. Jonas Van Der Wiel dribbelde zich mooi vrij in de de rechthoek maar zijn schot strandde op doelman Vandenbosch, net als de rebound van Jasper Vandebroek. De 2de rebound van Florin Theuwis had meer succes en de gelijkmaker stond op het scorebord (15’ 1-1).  Enkele minuten later kwam groen-wit goed weg toen een vrije trap van Putzeys tegen de buitenkant van de paal belandde. Aan de overkant kopte Florin Theuwis een voorzet door en Ivo Moerenhout was er als de kippen bij om groen-wit op voorsprong te zetten (37’ 2-1).
Al in de 1ste minuut na de koffie een reuzenkans voor de bezoekers maar Maarten Brecko bracht redding. Aan de overkant was er een grondscherend schot van Niels Vandebroek dat door de bezoekende doelman uit de hoek in corner werd geduwd. Niettemin moest de thuisploeg de aanvalsgolven van de bezoekers ondergaan en konden de Achelse supporters  enkel nagelbijtend de minuten aftellen. De bezoekers slaagden er echter niet in om één van de talrijke mogelijkheden te benutten, al zat daar het uitstekende keeperswerk van doelman Brecko voor veel tussen.

Pas 7 minuten voor affluiten kon aan de overzijde Florin Theuwis zich nog eens knap vrijspelen op rechts en voorzetten op de ingevallen Gwenn Dierckx, maar de Zonhovense doelman bracht in extremis redding. Met de moed der wanhoop ging Zonhoven United nog op zoek naar de gelijkmaker maar maar op het scorebord veranderde er niets meer.

3’    0-1 Asnong
15’  1-1 Florin Theuwis
37’  2-1 Ivo Moerenhout

Opstelling K. Achel VV:
Maarten Brecko,  Tom Wertelaers, Jonas Van Der Wiel ,Ivo Moerenhout (85’ Giovanni Dors) , Florin Theuwis , Kevin Wielockx , Gijs Moerenhout , Gert Timmermans, Niels Vandebroek, Jasper Vandebroek (79’ Gwenn Dierckx), Glen Huibers

Volgende wedstrijd :
zaterdag 19 oktober a.s. om 19u30 :  GS Bree-Beek  -  K.Achel VV