19-10-2019

GS Bree-Beek  -  K. Achel VV

Groen-wit is van zijn bezoek bij het 3de geklasseerde Bree-Beek met lege handen huiswaarts gekeerd. Nochtans klom het in een genietbare wedstrijd tot 2x toe op voorsprong maar het slaagde er ondanks enkele uitstekende mogelijkheden niet in om deze verder uit te bouwen. Het dubbeltje viel vanavond naar de verkeerde kant ;  een sterke thuisploeg kon dankzij een loepzuivere hattrick van Jules Paredis het tij nog keren en hield de drie punten thuis.

Bree-Beek startte met een verschroeiend offensief en Achel VV leek aanvankelijk overal een stapje tekort te komen. Maar groen-wit herstelde na een kwartier het evenwicht, Giovanni Dors stuurde Ivo Moerenhout diep die behendig voorbij doelman Bollen slalomde en de 0-1 op het scorebord zette (21’ 0-1).  Aan de overzijde mocht even later Vanbuel vrij aanleggen en diens grondscherend schot ging via de binnenkant van de paal binnen (25’ 1-1). Tien minuten later werd Beek-aanvaller Paredis diep gestuurd maar lobte de bal gelukkig over het doel van de uitgekomen Maarten Brecko.  Achel VV trok nog voor rust het laken naar zich toe wanneer een mooie, lang uitgesponnen aanval eindigde in een voorzet van Florin Theuwis die door Jonas Van Der Wiel in twee tijden werd binnengewerkt (42’ 1-2). Dezelfde Florin Theuwis snelde amper één minuut later voorbij zijn bewaker, leverde een goede voorzet af maar doelman Bollen gooide zich nog net in de voeten van de aanstormende Giovanni Dors. En ook meteen na de koffie stuitte de vrijstaande Jonas Van Der Wiel van dichtbij op doelman Bollen na een assist van Ivo Moerenhout. Groen-wit leek de wedstrijd onder controle te hebben maar na een knap steekballetje tussen de Achelse verdediging mocht de aalvlugge Paredis vanaf de middenlijn richting doelman Brecko stormen en hingen de bordjes weer in evenwicht (58’ 2-2). De bezoekers reageerden met een knappe aanval, ingeleid door Giovanni Dors en eindigend met een strak schot over doel van Glen Huibers maar het was de thuisploeg die op voorsprong klom. Opnieuw was het Paredis die zich vrij kon kappen in de rechthoek en de bal voorbij een kansloze Brecko tegen de  touwen trapte (66’ 3-2). Groen-wit moest nu op zoek naar een derde doelpunt maar ondanks pogingen van Florin Theuwis, de ingevallen Stijn Deckers, Glen Huibers en een kopbal van Gijs Moerenhout zat er een terugkeer vandaag niet meer in. Het was opnieuw Paredis die met zijn derde doelpunt van de avond aan de overzijde de eindstand op het scorebord zette (81’ 4-2).

21’ 0-1 Ivo Moerenhout
25’ 1-1 N. Vanbuel
42’ 1-2 Jonas Van Der Wiel
58’ 2-2 J. Paredis