05-01-2020

Herk-De-Stad FC - K. Achel VV

Groen-wit is er niet in geslaagd om een puntje mee te brengen uit Herk. Op basis van het wedstrijdverloop was dit nochtans zeker verdiend geweest maar met een vervelende own-goal en lichte penalty werd groen-wit vanmiddag zeker niet geholpen door de voetbalgoden….
In het Achelse doel debuteerde vanmiddag – bij afwezigheid van Maarten Brecko - de bijna 19-jarige Ian Wouters met een vlekkeloze prestatie en enkele puike reddingen
.

Reeds in de eerste 10 minuten kreeg groen-wit enkele serieuze waarschuwingen van een gretiger gestart Herk maar de voorsprong voor de thuisploeg kwam er pas na een blinde terugspeelpass van Achelaar Tom Wertelaers die de bal tot zijn ontzetting in het lege doel zag verdwijnen (14’  1-0). Groen-wit reageerde en amper 2 minuten later hingen de bordjes terug in evenwicht. Na een bezoekende aanval belandde het schot van Glen Huibers in de voeten van Stijn Deckers en die trapte de kans mooi voorbij doelman Valkeners (16’  1-1). Daarmee was de toon gezet voor een evenwichtige partij die zich aanvankelijk ook na rust verder zette. Een kwartier in de 2de helft kreeg een tackelende Gert Timmermans de bal helaas onvrijwillig tegen de arm en scheidsrechter Pinxten legde de bal pardoes op de stip (62’ 2-1).  Opnieuw had  groen-wit een reactie in petto, Florin Theuwis zette zich door op rechts en bediende Stijn Deckers maar zijn schot strandde op de vuisten van de Herkse doelman. Ook pogingen van onder meer Jasper Vandebroek en de ingevallen Toon Van Veldhoven werden afgeblokt.  Groen-wit (en de Achelse tribune)  claimde nog een strafschop na een dubieuze handsfase in het Herkse strafschopgebied maar de scheidsrechter gaf dit keer niet thuis.  Het was de thuisploeg die nog kon profiteren van de geboden ruimte (85’ 3-1) om verder uit te lopen en het doelpunt van Ivo Moerenhout (90’ 3-2) na voorbereidend werk van Florin Theuwis kwam te laat om alsnog een verdiend puntje mee te kapen.

14’ 1-0 Tom Wertelaers (own)
16’ 1-1 Stijn Deckers

62’ 2-1 Lowies (penalty)
85’ 3-1 Gerrits