16-11-2019

KESK Leopoldsburg – K. Achel VV

Achel VV mocht vanavond op bezoek bij rode lantaarn KESK Leopoldsburg maar wat op papier misschien een makkelijk hapje leek, werd op een veld uiteindelijk een aartsmoeilijke klus. Groen-wit speelde een goede eerste helft met tal van kansen maar kon hierin slechts één maal scoren. In de 2de helft verwaterde de wedstrijd en bleven uitgespeelde kansen aan beide zijden uit waardoor aan de stand niets meer veranderde.

De thuisploeg startte met het mes tussen de tanden en groen-wit had het aanvankelijk moeilijk met deze vinnige aanpak. Maar al snel nam Achel VV het heft in handen, dwong de ene na de andere hoekschop af en sneed geregeld door de lokale verdediging maar een handvol loepzuivere kansen werd de nek omgewrongen. Even na het half uur stuurde Stijn Deckers Gijs Moerenhout diep op de rechterflank en diens voorzet werd door broer Ivo in de winkelhaak geprikt (34’ 0-1). Eindelijk stond de verdiende voorsprong op het scorebord maar groen-wit slaagde er voor rust niet in om de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen.
Na de pauze raakte het bezoekend spel wel ontregeld door het felle opzitten van de thuisploeg en groen-wit kreeg amper nog een kans bij elkaar gesprokkeld. Naarmate de 2de helft vorderde ging Leopoldsburg steeds meer in haar kansen geloven maar veel meer dan enkele hoekschoppen en hachelijke standjes voor het doel van Maarten Brecko leverde dit niet op. De spanning bleef zo tot de laatste seconde in de wedstrijd maar groen-wit gaf de drie punten niet meer uit handen.

Doelpunt:
34’ 0-1  Ivo Moerenhout

Opstelling K. Achel VV: Maarten Brecko,  Tom Wertelaers, Ivo Moerenhout (88’ Gwenn Dierckx) , Kevin Wielockx , Stijn Deckers (83’ Glen Huibers) , Gijs Moerenhout (79’ Florin Theuwis), Gert Timmermans, Giovanni Dors ,Niels Vandebroek, Jasper Vandebroek, Jonas Van Der Wiel

Volgende wedstrijd :
zaterdag 23 november om 19u30 :  K. Achel VV – FC Alken