01-09-2019

Mechelen a.d. Maas - K. Achel VV

Een doeltreffend groen-wit had op het kunstgras van Maasmechelen slechts enkele doelkansen nodig voor een ruime 0-3 voorsprong die kort na de koffie al op het scorebord stond. Achel VV haalt bij de start van het nieuwe seizoen dus al meteen een verdiende driepunter binnen en kan met vertrouwen de komst van titelkandidaat Herk-De-Stad FC, zaterdag a.s., tegemoet zien.

Trainer  Jan Van Hout mocht voor de 1ste competitiewedstrijd al meteen op bezoek bij de club waar hij vorig seizoen nog aan het werk was. De supporters zagen 2 ploegen die streden voor iedere bal maar goede combinaties waren schaars. Op het kwartier werd Stijn Deckers foutief gestuit, de scheidsrechter kende terecht balvoordeel toe aan Johnny Bekaert die met de bal mocht oprukken en netjes aflegde op de vrijstaande Ivo Moerenhout, die de wenkende kans beheerst afwerkte (15’ 0-1).
Voor Johnny helaas zijn laatste actie, hij moest met een enkelblessure vervangen worden.
Een kwartier later verdubbelde groen-wit de score. Na voorbereidend werk van Ivo Moerenhout belandde de bal bij Florin Theuwis die de bal teruglegde op Giovanni Dors en tegen diens staalharde knal had de Maasmechelse doelman geen verhaal (32’ 0-2).
Na de pauze tekende Ivo Moerenhout al snel voor de 0-3. Hij dribbelde enkele Maasmechelaars en punterde de bal in de verste hoek voorbij een kansloze doelman (52’ 0-3). Toch liet de thuisploeg het hoofd niet hangen. Er was een attente doelman Brecko nodig toen hij met een ultieme sliding nog nipt kon redding brengen op een gevaarlijke doorsteekbal  (70’) en ook de redding op het schot van De Luca mocht gezien worden. Ook Achel VV kreeg nog enkele kansjes maar aan de score veranderde er niets meer.

15’ 0-1 Ivo Moerenhout

32’ 0-2 Giovanni Dors

52’ 0-3 Ivo Moerenhout

Opstelling K. Achel VV:
Maarten Brecko, Stijn Deckers (67’ Jonas Van Der Wiel),  Giovanni Dors,  Ivo Moerenhout, Jasper Vandebroek,  Florin Theuwis , Kevin Wielockx , Gijs Moerenhout, Gert Timmermans, Niels Vandebroek (86’ Tom Wertelaers) , Johnny Bekaert (18’ Glen Huibers)

Volgende wedstrijd :
zaterdag 7 september om 19u30:  K. Achel VV  - Herk-De-Stad FC