18-01-2020

Park Houthalen - K. Achel VV

Tegenstander Park had in de heenronde op de Siggert een pak voor de broek gekregen en is daarbij na een mindere periode stilaan in de onderste regionen van de rangschikking verzeild geraakt. Voldoende redenen voor groen-wit om zich aan een lastige wedstrijd te verwachten. Maar na de overwinning van vorige week stond de ploeg vanavond met vertrouwen te voetballen. Een vroege voorsprong en nog 2 doelpunten op het uur volstonden om een 2de en verdiende overwinning op rij binnen te halen.
Groen-wit schoot het snelst uit de startblokken. Al na 5 minuten kopte Florin Theuwis een hoekschop tegenvoets voorbij doelman Coyette maar de bal strandde op de dwarsligger. Uitstel van executie want amper 2 minuten later werd Ivo Moerenhout diep gestuurd. Ivo schudde zijn belager af en stifte de bal koelbloedig over de grabbelende Parkdoelman (7’ 0-1). Na de veelbelovende start van de bezoekers gaf Achel VV de wedstrijd stilaan uit handen. Maarten Brecko had een wereldsave in petto op de knal van Parkspeler Cherif maar behalve enkele hoekschoppen en vrije trappen raakte de thuisploeg niet aan uitgespeelde kansen. Op het half uur moest Jasper Vandebroek geblesseerd naar de kant en trainer Van Hout herschikte noodgedwongen zijn verdediging: Gert Timmermans (opnieuw) terug centraal met Tom Wertelaers, Niels Vandebroek op links en Gwen Dierckx op de rechtsback.
Na de koffie was het opnieuw groen-wit dat de wedstrijd stevig in handen nam. Een uitstekende Gwen Dierckx zag zijn sterke wedstrijd bijna bekroond met een doelpunt maar zijn schot spatte uiteen op de deklat (48’). Even later wurmde Florin Theuwis zich op de rechterflank voorbij zijn tegenstander en knalde vanuit een scherpe hoek de bal tegen de touwen (56’ 0-2). En 4 minuten later zette een splijtende pass van Ivo Moerenhout Florin Theuwis alleen op weg naar doel. Florin liet doelman Coyette opnieuw kansloos (60’ 0-3) en zette meteen de eindstand op het scorebord. Het laatste half uur trachtte de thuisploeg zich nog wel in de wedstrijd te knokken maar een secure Achelse verdediging liet vanavond geen steek vallen.
7’ 0-1 Ivo Moerenhout
56’ 0-2 Florin Theuwis
60’ 0-3 Florin Theuwis

Opstelling K. Achel VV: Maarten Brecko, Tom Wertelaers , Ivo Moerenhout, Kevin Wielockx, Florin Theuwis , Stijn Deckers (68’ Glen Huibers), Gert Timmermans, Niels Vandebroek, Jonas Van Der Wiel (81’ Toon Van Veldhoven), Jasper Vandebroek (31’ Giovanni Dors), Gwenn Dierckx
Volgende wedstrijd : zondag 26 januari om 14u30 : Bregel Sport - K. Achel VV.