03-11-2019

Torpedo Hasselt - K. Achel VV

Groen-wit slaagde er vanmiddag niet in om een puntje mee te brengen uit de provinciehoofstad en leed een derde opeenvolgende nederlaag. Nochtans was groen-wit zeker niet de mindere van Torpedo. Achel VV leek zelfs de touwtjes in handen te hebben maar kwam opnieuw te gemakkelijk op achterstand en beet zich nadien de tanden stuk op het stugge weerwerk van de thuisploeg. Volgende week wacht met de thuiswedstrijd tegen Zepperen-Brustem een nieuwe kans om de negatieve spiraal te doorbreken.

De eerste grote kans was voor groen-wit. Na 21 minuten mocht op een verre inworp van Gijs Moerenhout broer Ivo alleen op doelman Vreys afstormen waarbij hij door een Hasseltse verdediger in de rechthoek uit evenwicht werd gebracht. Te licht voor een strafschop volgens de man in het zwart.  Aan de andere zijde werd een ogenschijnlijk ongevaarlijke vrije trap net over de middellijn door Van Oudenhoven in het pak voor doel gezwierd. Mogelijk werd de bal nog licht aangeraakt maar hij verdween alleszins in het Achelse doel (33’ 1-0). Groen-wit ontsnapte enkele minuten later aan de 2-0 toen Weeghmans mocht aanleggen en voorlangs trapte. De verdiende gelijkmaker van de bezoekers kwam nog voor rust op het scorebord. Stijn Deckers werd aan de cornervlag hard aangepakt en de daarop volgende  strak aangesneden vrije trap van Kevin Wielockx werd door de inlopende en hoog opverende Jasper Vandebroek mooi met het hoofd binnengeknikt (42’ 1-1).
De eerste grote kans na de pauze was voor groen-wit. Ivo Moerenhout passeerde verschillende tegenstanders maar zijn gebroken schot hobbelde net naast.  Nauwelijks één minuutje later mocht de thuisploeg een vrije trap nemen net buiten de backlijn ondanks eerder gegeven balvoordeel in de voorgaande fase. Van Oudenhove nam het geschenk in ontvangst en krulde de vrije trap onhoudbaar voorbij doelman Brecko (52’  2-1). Groen-wit trachtte te reageren maar kreeg amper kansen bij elkaar gevoetbald. Vandecaetsbeek leek de wedstrijd in het voordeel van Torpedo te beslissen toen hij met het hoofd doelman Brecko tegenvoets te grazen nam ( 65’3-1). Acht minuten voor tijd kreeg groen-wit alsnog een penalty toen Giovanni in de rechthoek van de sokken gelopen werd. Kevin Wielockx milderde de achterstand (82’ 3-2). Groen-wit ging in een slotoffensief nog op zoek naar een verdiende gelijkmaker maar de thuisploeg hield stand.
33’  1-0  Van Oudenhoven
42’  1-1  Jasper Vandebroek
52’  2-1  Van Oudenhove
65’  3-1  Vandecaetsbeek