06-10-2019

WS Schoonbeek- Beverst - K. Achel VV

Frustrerende nederlaag voor groen-wit vanmiddag waar een (letterlijke) uitschuiver in de Achelse verdediging op slag van rust de thuisploeg een gevleide voorsprong opleverde. De 2de helft mocht zich dan wel afspelen op de helft van Schoonbeek-Beverst maar de schaarse Achelse kansen leverden helaas zelfs geen verdiende gelijkmaker op.

In de aanvangsfase waren er verdienstelijke pogingen van Florin Theuwis en Stijn Deckers maar toch was het even schrikken voor de Achelse supporters toen thuisspits Yosuf de bal vanop afstand op de deklat trapte (17’). Groen-wit reageerde met een schot van Ivo Moerenhout laag in de hoek en Gert Timmermans kopte van dichtbij op doelman Bollen. De kopbal van Florin Theuwis binnenkant paal op vrije trap van Niels Vandebroek had een beter lot verdiend (25’). Groen-wit drukte de thuisploeg op eigen helft maar scoren lukte niet. Dat deed de thuisploeg wel. Bij een ogenschijnlijk ongevaarlijk balcontact gleed een Achelse verdediger uit op het gladde kunstgras, aanvaller Demarteau ging met de bal aan de haal en gaf doelman Brecko het nakijken (44’ 1-0).
De 2de helft leverde een eenzijdig spelbeeld op. Schoonbeek-Beverst trok zich terug op eigen helft om massaal de voorsprong te verdedigen maar groen-wit slaagde er op het gladde veld nauwelijks in om doelrijpe kansen te creëren. Zelfs in een prangende slotfase bleef gerechtigheid uit. De gelijkmaker in de slotminuut van Ivo Moerenhout werd afgevlagd voor buitenspel en in de toegevoegde tijd zag Niels Vandebroek zijn schot nog afgeblokt door een Achelse hiel en ook Gwenn Dierckx raakte in de rebound niet voorbij de lokale doelman.

Doelpunt:
44’ Demarteau  1-0

Opstelling K. Achel VV:
Maarten Brecko,  Tom Wertelaers, Jonas Van Der Wiel ,  Giovanni Dors ,  Ivo Moerenhout , Florin Theuwis (75’ Gwenn Dierckx) , Kevin Wielockx , Gijs Moerenhout , Stijn Deckers, Gert Timmermans, Niels Vandebroek.

Volgende wedstrijd :
zaterdag 12 oktober om 19u30 :  K. Achel VV – Zonhoven United.