20-02-2020

Zonhoven United - K. Achel VV

De urenlange regen had al voor zompig veld gezorgd en in de eerste minuten van de wedstrijd werden de spelers bovendien nog eens getrakteerd op felle hagelbuien, windstoten en de nodige donder & bliksem. Hevige duels en weinig goed voetbal waren het gevolg. Groen-wit kon vanavond geen vuist maken tegen een gretig Zonhoven dat dankzij deze verdiende driepunter opstoomt naar de 2de plaats in de rangschikking.

De Achelse bezoekers werden vanaf de 1ste minuut fel onder druk gezet en hadden het moeilijk om zich door te zetten in de duels. Zonder veel doelkansen te creëren, resulteerde dit voor de thuisploeg toch in een vroege voorsprong. Remans anticipeerde het snelste op een Zonhovense voorzet en devieerde de bal in doel (13’ 1-0). Geleidelijk aan kon Achel VV het evenwicht herstellen maar doelkansen leverde dit niet op. Eén keer was er een knappe voorzet van Gert Timmermans die aan de 2de paal door Ivo Moerenhout in doel werd gegleden maar doelman Loyens kon de bal nog net in hoekschop verwerken (32’).
Na de pauze nam de thuisploeg het heft weer in handen. Hermans mocht aanleggen buiten het strafschopgebied en krulde de bal in de winkelhaak (58’ 2-0). Maar de reactie van groen-wit mocht er zijn. Arne Vromans lepelde de bal op het hoofd van de inlopende Jonas Van Der Wiel en de aansluitingstreffer was een feit (61’ 2-1). Maar daar bleef het bij. Het in een modderbrij herschapen veld liet inmiddels geen verzorgd voetbal meer toe en het was de thuisploeg dat het laken helemaal naar zich toe trok met een 3de doelpunt via Putzeys (78’ 3-1).

13’ 1-0 Remans
58’ 2-0 Hermans
61’ 2-1 Jonas Van Der Wiel
78’ 3-1 Putzeys